Кюфтенца по гръцки



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Картофът се сварява и пюрира, а филията хляб се накисва във вода докато омекне, след което се отцежда. Маслините се изчистват от костилките. В подходяща купа се слага каймата и към нея се добавят картофът, филията хляб, ситно нарязаният лук, маслините, узото, оцетът, разбитите яйца, джоджен, чер пипер и сол. Всички продукти се омесват много добре след което получената смес се оставя да престои в хладилник 5 - 6 часа.
В подходящ тиган се загрява зехтин за пържене. От сместа се оформят кюфтенца с размер на едър орех, овалват се в брашно и се изпържват в зехтина. Сервират се горещи.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп