Кюфтенца от леща

Различно вкусни и топли, и студени кюфтенца


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете лещата във вода според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете да изстине. Смесете лещата, лука, хлебните трохи, магданоза, яйцата и ядките и разбъркайте. Прибавете и мащерката, босилека, солта и черния пипер и разбъркайте отново. Оформете 16 кюфтета от получената смес. В голям тиган на среден огън загрейте мазнината. Запържете кюфтета до златисто-кафяво. Не ги нагъчквайте едновременно много в тигана. За най-добър резултати забърсвайте тигана след всяка порция кюфтета и слагате нова мазнина. Готовите кюфтета оставете да се отцедят върху салфетка преди да сервирате.
Още по темата

Магданозът, яйцата и брашното се разбиват до по-гъста каша. Прибавят се 100 г сирене и шепа маслини по желание, както и подправки на вкус. Сместа се пуска в гореща...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп