Кюфтенца от леща

Кюфтенца от леща Лакомник

Различно вкусни и топли, и студени кюфтенца

Кюфтенца от леща
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 ч.ч. леща

1 средна глава лук, накълцана на дребно

1 ч.ч. хлебни трохи

1 с.л. магданоз

3 яйца

1 ч.ч. запечени лешници или орехи

1/2 ч.л. суха мащерка

1 ч.л. сух босилек

1 1/2 ч.л. сол

черен пипер на вкус

1-2 с.л. олио

Начин на приготвянe

Сварете лещата във вода според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете да изстине. Смесете лещата, лука, хлебните трохи, магданоза, яйцата и ядките и разбъркайте. Прибавете и мащерката, босилека, солта и черния пипер и разбъркайте отново. Оформете 16 кюфтета от получената смес. В голям тиган на среден огън загрейте мазнината. Запържете кюфтета до златисто-кафяво. Не ги нагъчквайте едновременно много в тигана. За най-добър резултати забърсвайте тигана след всяка порция кюфтета и слагате нова мазнина. Готовите кюфтета оставете да се отцедят върху салфетка преди да сервирате.

Още по темата
Още по темата
Магданозени кюфтенца
Магданозът, яйцата и брашното се разбиват до по-гъста каша. Прибавят се 100 г сирене и шепа маслини по желание, както и подправки на вкус. Сместа се пуска в гореща...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц