Кюфтенца от зеленчуци

Кюфтенца от зеленчуци Лакомник

Апетитни хапки с хрупкава коричка

Кюфтенца от зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г зеленчуци - моркови, карфиол, зеле, гъби, картофи (според сезона)

180 г масло

2 бели хлебчета

2 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

250 г брашно

1 с.л. галета

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Зеленчуците се нарязват на дребно, запържват се в половината масло, заливат се с малко вода и се варят на тих огън. Хлебчетата се нарязват на кубчета, запържват се в малко масло и се смесват с млякото, яйцата и брашното. Прибавя се изстиналият зеленчук и сместа се подправя със сол и черен пипер.С мокри ръце се оформят малки кюфтенца, пускат се във вряща подсолена вода и се варят 10 мин. Отцеждат се и се заливат със запържените в масло галета.

Още по темата
Още по темата
Магданозени кюфтенца
Магданозът, яйцата и брашното се разбиват до по-гъста каша. Прибавят се 100 г сирене и шепа маслини по желание, както и подправки на вкус. Сместа се пуска в гореща...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц