Кюфтенца от зеленчуци

Апетитни хапки с хрупкава коричка


Начин на приготвянe
Зеленчуците се нарязват на дребно, запържват се в половината масло, заливат се с малко вода и се варят на тих огън. Хлебчетата се нарязват на кубчета, запържват се в малко масло и се смесват с млякото, яйцата и брашното. Прибавя се изстиналият зеленчук и сместа се подправя със сол и черен пипер.С мокри ръце се оформят малки кюфтенца, пускат се във вряща подсолена вода и се варят 10 мин. Отцеждат се и се заливат със запържените в масло галета.
Още по темата

Магданозът, яйцата и брашното се разбиват до по-гъста каша. Прибавят се 100 г сирене и шепа маслини по желание, както и подправки на вкус. Сместа се пуска в гореща...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп