Курбан чорба със застройка
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се обезкостява и се нарязва на дребни парченца. Залива се със студена вода и се вари. При кипване пяната се отстранява с цедка.
В друг съд лукът се задушава в мазнината с добавка на малко сол и вода. След изпаряването на водата се прибавя част от червените домати, нарязани на дребно, и леко се запържват. Слага се брашното, което също се запържва. Разрежда се с бульона от месото до кипване. Прибавя се полусвареното месо. Когато то поомекне, се слагат нарязаните чушки, оризът, лукът, черният пипер на зърна, джодженът и останалата част от доматите, нарязани на дребно. Чорбата се доварява, застройва се с разбитите яйца на тънка струйка до пресичането им, сваля се от огъня и се наръсва със ситно нарязания магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп