Курбан от овнешко месо
Приготвяне
3 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се обезкостява и се нарязва на дребни парчета по 25-30 г, които се заливат със студена вода и се варят. До момента на завирането пяната трябва да се отсранява постоянно, за да стане бульонът бистър. Поставя се черният пипер на зърна. Вари се продължително време на среден огън. Ако е необходимо, се долива гореща вода. Когато месото полуомекне, се посолява на вкус, след което се доварява. Бульонът трябва да стане толкова гъст, че да може да се яде с вилица, на която са поставени хапки хляб. Поднася се горещ, поръсен със ситно смлян черен пипер. Не се подправя с оцет.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп