Курабийки с шоколад
Приготвяне
50 минути
Порции
12
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Започваме като разбъркаме заедно яйцата и захарта. Когато захарта напълно се разбие трябва да добавим разтопеното вече масло, амоняка, ванилията и настърганата кора на лимона. Сега е време да започнем да прибавяме по малко брашно. Трябва да се образува тесто, но не много твърдо.
След това започваме да оформяме курабийките с помощта на формички или шприц. След това се поставят в предварително намазана с масло тавичка. Пекат се на силна фурна, около 250 градуса.
Когато са готови се оставят да изстинат, а след това се прибират в найлонова торбичка, за да станат крехки. Когато ги извадим ги поливаме с разтопен шоколад.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп