Най-вкусните рецепти от сърцето на Европа
Една от най-красивите и същевременно богати държави в Европа, е сгушена в китните планини. Гледките ще ви накарат да ахнете. А кухнята ще ви подмами да се върнете. Специалитетите са лесни, а някои дори и доста евтини. Но вкусът е неповторим.
Пиле
Необходими продукти:
2 филии бял хляб
Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на тънки филийки. След това ги подреждаме на дъното на тавичка. Пилето се почиства и се нарязва на порции. За да ви е по-удобно, можете да използвате направо филе. Подрежда се върху сланината. Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се около пилето. Отгоре слагаме малко масло и слагаме да се пече на слаба фурна. Малко преди края надробяваме хляба в тавата и оставяме да се пече до готовност.
Пудинг
Необходими продукти:
150 г ементал
150 мл прясно мляко
3 яйца
30 г брашно
3 с. л масло
Начин на приготвяне: Запържваме две супени лъжици масло и брашно. Разреждаме сместа с прясното мляко и оставяме да се вари за кратко. Разделяме жълтъците от белтъците. Към изстиналата вече смес добавяме жълтъците. Поръсете с малко черен пипер и сол. Също така и две трети от сиренето. Разбърква се добре. Разбиваме белтъците на сняг. Добавяме и тях. След това прехвърляме цялата смес в намазнена тавичка. Печем на слаба фурна. Няколко минути преди пудингът да стане готов, отгоре се настъргва останалото сирене и се оставя да се стопи.
Палачинки
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 глава лук
олио
1 с. л. краве масло
черен пипер
сол
Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно. Запържваме го в сгорещено олио. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Пърженият лук се добавя при тях. Разбъркваме много добре. Избираме дълбок и широк тиган, намазан с масло. Вътре прехвърляме сместа и натискаме много силно, за да стане като палачинка. Пържим я от едната страна, след това прехвърляме в чиния и намазваме тигана отново с масло. Връщаме палачинката, за да се изпържи и от другата страна. По желание, при картофите можете да сложите много и различни продукти.
Супа от сирене
Необходими продукти:
1 глава лук
200 мл бяло вино
200 г хляб
30 г масло
150 г сирене
1 л. бульон
100 мл заквасена сметана
черен пипер
индийско орехче
сол
Начин на приготвяне: Обелваме и нарязваме лука на ситно. Задушаваме го в маслото. След това в тигана добавяме бульона. Хлябът се накъсва на малки парчета и се добавя в сместа. Оставяме да почине за около час. След това настъргваме сиренето отгоре. Готовата, напълно изстинала смес се пасира. Слагаме сместа да заври на слаб огън. Добавяме сметаната и поръсваме с подправките. Оставяме отново да кипне.
Яйца
Необходими продукти:
100 г хляб
250 г масло
3 яйца
150 г кашкавал
сол
черен пипер
Начин на приготвяне: Взимаме йенска тава и на дъното й нареждаме хляба. Отгоре настъргваме кашкавала. Чукваме яйцата, така че да покрият цялото дъно на тавата. Разтопяваме маслото и заливаме с него. Посоляваме, добавяме и останалите подправки. Слагаме да се пече на умерена фурна, докато яйцата станат готови.