И двамата са почитатели на питателните супи
В кухнята на прочутото арт семейство Блечеви винаги ухае хубаво, а когато всички седнат около масата, става истински забавно. „Мишо ме хвали постоянно. Каквото и да му поднеса, умее да каже най-хубавите думи. Още малко и ще запее”, шегува се Кристина.
Синът Константин пък е фен на пилешко. Непрекъснато я кара да му прави крилца, бонфиленца и бутчета. Дори изнамерил от интернет оригинална американска рецепта за панировка. Но била толкова сложна, че Криси я отхвърлила. „Киснат 24 часа в прясно мляко представи си! На всичкото отгоре не са толкова вкусни колкото моите обикновени крилца”, обяснява Криси. Това не й пречи обаче в полунощ да запретва ръкави и да му прави палачинки. Те са десертът му след няколкочасовото свирене на китара.
Мишо Белчев пък не сяда без супа. Това вече е ритуал за фамилията. Но когато чакат гости домакините се готвят с невероятни изненади. Напоследък Криси се е усъвършенствала в приготвянето на риби и морски специалитети. Прави вечери, на които предлага последните си експерименти – от миди с ориз с неочаквани подправки, до скаридите и екзотичните салати. Вината винаги са специално подбрани.
Филе тилапия е любимата риба на Белчеви. То е изключително крехко, лесно за приготвяне и почти няма натрапчивия типичен мирис на морско дъно, който отблъсква много хора. Любимата подправка на чаровната дама е къри. Вегетата е за месото, а тримата не сядат без чесън и лук.
Филе талапия
Криси разтопява зехтин в тава, подправя мазнината с пасиран чесън и отгоре нарежда крехките филенца от риба талапия, предварително осолени и подсушени. След около 15 минути рибата зацвърчава, което значи, че е готова. Сервира се с гарнитура от задушени зеленчуци.
Лесен ябълков десерт
Има и вълшебен десерт, който Криси винаги поднася на светски сбирки. Защото знае какъв е поразителният й ефект върху двамата мъже в къщи. Няколко ябълки леко се сваряват, пасират се и леко се поръсват със захар. Отделят се в няколко купички. Отделно се разтопява половин пакетче масло, натрошават се пакет бели маслени бисквити голяма лъжица канела, която е най-важна. Тази смес се изсипва върху ябълките в купичките. Със сметанов спрей се украсява и просто се топи в устата.