Крем супа от тиква
Питателен и полезен обяд за цялото семейство
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Слагат се парчетата тиква във водата и се вари до омекване. В тиган се загрява зехтинът и в него се задушава до омекване нарязаният на ситно лук. Малко преди да се свали от котлона, се добавя смачканият чесън и се задушава още 1-2 минути, докато се усети ароматът му. След това се пасират лукът, чесънът, тиквата, настърганият джинджифил и салвията. Връща се сместа на котлона, като се добавят млякото, сметаната, солта и черният пипер. Оставя се да заври и се сваля от котлона. Сервира се топла, но не гореща, с малко кротони или сухарчета. (По желание - и с малко течна готварска сметана.)
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп