Крем супа от спанак



Приготвяне
40 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Лукът, целината и морковът се почистват, измиват се и се нарязват на дребно. Задушават се до омекване в част от маслото, след което се заливат с гореща вода. Основният зеленчук се почиства, измива се и се нарязва. Прибавя се към останалите зеленчуци и след завирането им се посолява на вкус. След сваряване зеленчуците се пасират. С останалото масло, брашно и прясно мляко се прави рядък бешамелов сос, който се смесва с пасираните зеленчуци. Ако супата е гъста, се разрежда с гореща вода, проверява се на сол и се оставя да заври. Готовата супа се прецежда през тензух или сито за брашно. Застройва се с яйцата и се подправя с парченце краве масло. Поднася се с кубчета препечен хляб.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп