Крем супа от кестени
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Кестените се цепват на 4 в горната си част и се сваряват в подсолена вода за един час. Съвет: Най-добре е да се използва тенджера под налягане за по-бързо. Когато са добре сварени, черупката на кестените се разпуква и обелването им след това е лесно. Сварените кестени се обелват, пасират и поставят в тенджера на котлона заедно с вода, сол и настъргани на ситно листа от целина. Като поврят няколко минути, се добавя прясното мляко и се пасира отново всичко, докато ври в тенджерата. След няколко минути супата се сваля от котлона и е готова за сервиране. Крем супата от кестени се сервира с кротони.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп