Крем супа от картофи
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
След почистване, измиване и нарязване на дребно лукът и морковът се задушават до омекване в олиото. Заливат се с гореща вода. Прибавят се картофите, нарязани на дребно. Посолява се на вкус и след сваряване зеленчуците се пасират.
Приготвя се рядък бешамелов сос от млякото, брашното и част от кравето масло, който се прибавя към пасираните зеленчуци. Ако е необходимо, супата се разрежда с гореща вода. Ври около 10 минути, след което се прецежда през марля или гъсто сито. Застройва се с яйцето, подправя се с парченце краве масло. Поднася се с препечени кубчета хляб.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп