За актрисата Нона Йотова готвенето е начин ни живот. Тя обича да събира приятели и да им поднася специалитета си. Съпругът й Богомил също се пробва в кухнята от време на време. И то сполучливо. Когато се наложи, участва и в домакинската работа - раздига съдовете от масата, чисти, разтребва.
Необходими продукти:
1 глава броколи
1 глава лук
2 скилидки чесън
150 г моцарела
100 мл течна сметана
300 мл вода
1/2 връзка босилек
1 щип. черен пипер
1 с.л. масло
сол
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера и на бавен огън се задушават нарязаните на ситно лук и чесън за около 8-9 минути, докато омекнат напълно. Добавят се накъсаните на розички броколи и се заливат с водата. Готвят се във вряща вода за кратко - около 8-9 минути, така че да омекнат, но да запазят ярко зеления си цвят. Пасират се и към тях се добавя сметаната. Супата отново се връща на котлона, така че да се загрее. Добавя се настърганата моцарела и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се и щом е достатъчно топла, се сервира, поръсена с връхчета свеж босилек. Поднася се гореща, с препечени хлебчета, за да създаде вълшебно релаксиращо ухание във вашата кухня.