Крем с кафе и ванилия

Фин крем с аромат на кафе


Приготвяне
40 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Залейте смляното кафе с горещата вода. Прибавете и разтворимото кафе и разбъркайте добре. Нека постои няколко минути. В съд на котлона загрейте 1/2 чаша вода. Когато заври сложете в нея захарта и разбъркайте на слаб котлон. Ще се получи сироп, в който след като се сгъсти се слагат жълтъците много бавно, разбърквайки, за да не се сготвят и пресекат. Към тях добавете и ванилията. Разбърквайте, докато се получи гъст крем. Смесете крема със сместа с кафето, добавете солта, разбъркайте. С миксер разбийте сметаната на пухкав сняг и я прибавете към крема. Разбъркайте с широка шпатула. Разпределете сместа в десертни чаши и оставете в хладилник за през нощта, докато кремът се сгъсти. Декорирайте по желание.
Още по темата

Загрейте млякото с ванилията. Разбийте жълтъците, захарта и царевичното брашно. Сипете внимателно горещото мляко. Сложете сместа на огъня и бъркайте непрекъснато...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп