Вкусна крем пита за почивните дни
Почваме от ябълките, обелени и рендосани посипете със захар и ги сложете на котлона. Бъркайте, оставете да поврат 10 мин. .Махнете от котлона и сложете канелата. За крема,разбийте жълтъците със захарта добавете брашното и 100 мл мляко да стане на гладък крем. Другото мляко сварете и при непрекъснато бъркане добавете към него яйчената смес. Бъркайте да се получи хубав гладък крем. Махнете от котлона и сложете ванилийките.
За блата:
Разбийте мекото масло със захарта, добавете жълтъците и брашното( може да бъркате със миксер като използвате бъркалките за тесто).Накрая сложете и орехите, като бъркате със шпатула или с ръка.Получава се меко тесто.Разстелете тестото в тавичка с размери 23-32 см. в която сте сложили хартия за печене. Хубаво е да е дълбока. Разстилането става с ръка, за по лесно може да си набрашните дланта, става по лесно. Печете в предварително загрята фурна на 180* за 10 мин. Извадете и разпределете крема равномерно навсякъде. Върнете във фурната за оше 10 мин като намалите температурата на 150 *. През това време разбийте белтъците на сняг сщипка сол .Добавете захарта лъжица по лъжица и разбивайте да се получаването на меки връхчета. Сложете орехите и бъркайте със шпатула леко да не спадне сместа. Като минат 10 мин. след като сте сложили крема във фурната извадете и разпределете ябълките ,върху тях сложете белтъчния сняг. Може с лъжица да тук там да направите вълни. Върнете във фурната на 120* около 50 мин да се получи хрупкава коричка.