Крем пита с ябълки и орехи

Крем пита с ябълки и орехи Лакомник

Вкусна крем пита за почивните дни

Крем пита с ябълки и орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блата:

200 г масло

130 г захар

4 жълтъка

200 г брашно

150 г смлени орехи

1/2 пакетче бакпулвер

За крем слоя:

650 мл прясно мляко

4 с.л. с връх брашно

4 жълтъка

5 с.л. захар

2 -3 ванилии

За третия слой-ябълки:

1,5 кг ябълки.обелени и настъргани

5-6 с.л. захар

1.ч.л. канела

За четвъртия белтъчен слой:

8 белтъка

16 с.л. захар

150 г орехи( аз сложих по малко но сложете колкото по рецепта защото със сигурност ще е още по хубаво ще се получи хрупкава коричка)

Начин на приготвянe

Почваме от ябълките, обелени и рендосани посипете със захар и ги сложете на котлона. Бъркайте, оставете да поврат 10 мин. .Махнете от котлона и сложете канелата. За крема,разбийте жълтъците със захарта добавете брашното и 100 мл мляко да стане на гладък крем. Другото мляко сварете и при непрекъснато бъркане добавете към него яйчената смес. Бъркайте да се получи хубав гладък крем. Махнете от котлона и сложете ванилийките.

За блата:

Разбийте мекото масло със захарта, добавете жълтъците и брашното( може да бъркате със миксер като използвате бъркалките за тесто).Накрая сложете и орехите, като бъркате със шпатула или с ръка.Получава се меко тесто.Разстелете тестото в тавичка с размери 23-32 см. в която сте сложили хартия за печене. Хубаво е да е дълбока. Разстилането става с ръка, за по лесно може да си набрашните дланта, става по лесно. Печете в предварително загрята фурна на 180* за 10 мин. Извадете и разпределете крема равномерно навсякъде. Върнете във фурната за оше 10 мин като намалите температурата на 150 *. През това време разбийте белтъците на сняг сщипка сол .Добавете захарта лъжица по лъжица и разбивайте да се получаването на меки връхчета. Сложете орехите и бъркайте със шпатула леко да не спадне сместа. Като минат 10 мин. след като сте сложили крема във фурната извадете и разпределете ябълките ,върху тях сложете белтъчния сняг. Може с лъжица да тук там да направите вълни. Върнете във фурната на 120* около 50 мин да се получи хрупкава коричка.

Още по темата
Още по темата
Крем пита
Юфката се изсипва в тавата. Маргаринът, водата и захарта се слагат да заврят, тогава се прибавят и орехите. С този сироп се заливат корите и се объркват хубаво....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц