Крем брюле с ванилия
Лек, фин и елегантен десерт за празничната трапеза
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разделете жълтъците от белтъците. В тенджерка смесете прясното мляко и захарта. Сложете на тих огън млякото да се сгрее, докато захарта се разтопи напълно. Разбийте жълтъците с миксер в отделна купичка. Долейте към тях сметаната и разбийте с миксер. След като сте разбили яйцата със сметаната много бавно излейте тази смес към млякото, за да не се сготвят или пресекат яйцата. Бъркайте непрекъснато. Междувременно прибавете и ванилията. След като всичко е добре смесено разпределете сместа в подходящи за крем брюле керамични купи.
Печете в загрята на 150 градуса фурна за около 30 минути на водна баня. Готовият крем оставете да се охлади, поръсете с кафява захар и запечете отново във фурната за постигане на брюле ефекта.
Още по темата
Мекото масло разбиваме със захарта до получаването на пухкав крем. Разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата. Добавяме шоколада към маслената смес....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп