




На дъска за месене или в купа се пресява брашното. Към него се прибавят нишестето, захарта и смлените орехи (при мен лешници). Размесват се и след това се прибавят жълтъците и маслото – на късчета. Замесва се гладко тесто, което се оставя за една вечер на хладно място да отпочине. На другия ден от него се оформя цилиндър. Понеже тук в Кипър е топло, аз оставих тестото завито с мембрана в хладилника. Ако и вие ще съхранявате тестото в хладилник, по-добре е да го оформите на цилиндър, преди да го сложите в него. Режат се еднакви по големина колелца (всяко около 10 г). Всяко се оформя на пръчица 6-7 см дълга и около 1 см дебела. Краищата є се завиват под формата на буквата „С”. Нареждат се в НЕнамаслена тава и се пекат на умерена температура (180°С) до порозовяване. Не бива да се препичат, за да не станат твърди. Още докато са горещи, се овалват в пудрата захар, ароматизирана с ванилия.
