Костилките са новата панацея за рак

Костилките са новата панацея за рак Лакомник
Костилките са новата панацея за рак
Автор:Лакомник

Костилките на плодовете, с които се храним, също могат да ни бъдат от полза. Сега, в сезона на черешите и кайсиите, можем да си позволим да си направим терапия с техните костилки.

Ако сте си купили от пазара вишни например, не изхвърляйте както твърдата им сърцевина, така и дръжките им. Билкарите съветват да смиламе костилките и да взимаме всеки ден по една чаена лъжица ако имаме проблеми с черния дроб.

Тези плодчета могат да помогнат и при проблеми със сърцето и бъбреците. За целта трябва да съберете приблизително 30 г дръжки. Кипнете ги в поне литър вода. Докато течността е още вряла, залейте половин килограм ябълки. Оставете ги да изстинат така. Прецедете през марля. Изпийте го за едно денонощие. Билкарите съветват, че към каквато и да е запарка или извлек не бива да се слага захар. С бялата сладост само намаляваме целебните свойства на лековитите растения.

На пазара вече се появяват и първите кайсии, които могат да се окажат и невероятно лекарство. От години учените по цял свят доказват, че ядките в костилките на жълтите плодчета могат да ни избавят дори от рак. Същото се отнася и за твърдото ядро на сливите. Причината е високо наличие на витамин В 17 и при двата плода. Най-високата концентрация на това вещество може да се открие в горчивите бадеми. Едва след тях се нареждат семките на ябълките, лимоните, къпините, ягодите, както и в кайсиевите костилки и тези на сливите и черешите. Химиците обясняват, че във въпросния витамин В 17 има цианид и бензоалдехид. Щом последното вещество се отдели в тялото, то преследва болните организми в нас. Заедно със захарите в карцинома се създава истинска отрова, която унищожава туморите клетка по клетка. Витаминът е като истинска примамка за злокачествените организми, заради захарта, която съдържа. Именно това е и причината да не се консумира сладко по време на терапия с костилки.

Ядките от кайсии се ядат както обикновените бадеми или лешници. Но трябва да бъдат много правилно дозирани, за да ни излекуват успешно. За всеки два килограма и половина от теглото ви се полага по една ядка на ден. Можете да ги хапвате дори като профилактично средство на онкологичните заболявания. Лекарите и билкарите съветват добре да сдъвкваме всяка от тях, за да не се губят ценни вещества.

Често те ни действат добре и ако ни тормози кашлица или друг проблем на дихателните пътища. Можете още от сега да си направите лекарство за зимата. Взимат се около 20 ядки. Трябва обаче кожицата им да се обели. След това се изсушават. Стриват се и се ползват по 3-4 пъти дневно. В чаша чай или мляко се слага по 1 ч. л. от праха.

 Кайсиите могат да бъдат полезни и направена на сок, защото течността се приема много по-бързо от тялото. В тези плодове има много калций и желязо. По този начин те се превръщат в истинско природно лекарство за децата и бременните жени, особено ако са изсушени. Те бързо набавят дневната доза каротин.

Дори и да не ставате майка в скоро време, вземете си малко кайсии. Те са изключително полезни за анемичните хора. Лекарите обясняват, че едва 100 г плод въздействат на процеса на кръвотворене в тялото ни така както 250 г черен дроб. Част от веществата им пък помагат при сърдечно-съдови заболявания.

Плодовете обаче понякога могат да бъдат и вредни, предупреждават лекарите. Ако имате диабет или заболявания на черния дроб, не си позволявайте да хапвате кайсии. Дори и да сте здрави, не яжте наведнъж повече от 20 ядки.

Твърдите сърцевини на някои плодове могат да се използват и за други проблеми. Една стара народна рецепта разкрива как гъркините поддържат фигурите си. Взимат се 100 костилки от маслини и се счукват. Варят се в два и половина литра вода. Вари се докато остане само литър и половина. След това се изпива само за един ден. Терапията трябва да се прави само един път в месеца. По този начин се свалят до четири килограма и то без да се ограничава храненето или пък да се правят упражнения. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц