Костенурки от кайма

Костенурки от кайма Лакомник
Костенурки от кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Гергана Георгиева
Лакомник Необходими продукти

750 г кайма
1 яйце
1 филия сух хляб
малко галета или картофено пюре
чубрица
сол, ако е необходимо
1 глава лук
2 сварени яйца
1 сварен морков
2 кисели краставички
4 кренвирша
кашкавал за настъргване отгоре

Начин на приготвянe

Каймата се смесва с яйцето, ситно нарязания лук, чубрицата, накиснатата и надробена филия хляб, картофеното пюре или галетата. Прави се смес като за кюфтета. Разделя се на 4 топки. Всяка топка се разделя на две части (едната за дъно на костенурката, а другата за похлупак). На дъното от кайма се нареждат половин сварено яйце, морков, нарязан на ивици, киселите краставички, нарязани на ивици или кубчета, и отгоре се поставя похлупакът на костенурката. Оформя се на хубава топка, така че плънката да не излезе. От кренвирша се оформят главата, краката и опашката, настъргва се кашкавал и се пекат в умерена фурна до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц