Накиснете нахута за 24 часа. След това прецедете и изплакнете добре. Копривата също измийте добре и попарете за минута две във вряща вода и извадете. В кухненски процесор, чопър или мощен блендер или смелете накиснатия нахут, попарената коприва и зелените подправки до сравнително еднородна смес с гъстота на картофено пюре. Ако сместа е твърде рохкава и суха може да добавите малко от бульона на копривата, друг зеленчуков бульон или вода, но внимавайте да не стане сместа твърде рядка. След това добавете подправките и солта и разбъркайте добре. От сместа оформете малки топчести кюфтенца, наредете в тава с хартия за печене на дъното и печете в предварително загрята до 180 фурна за около 30-40 минути в зависимост от големината на кюфтетата.
Mоже да замените копривата със спанак или друго зеленолистно. A извън сезона на прясната коприва, може да използвате коприва на прах, но в намалено количество.