Копривени фалафели

Копривени фалафели Лакомник
Копривени фалафели
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 гр. нахут
100 гр. коприва
½ връзка магданоз
¼ връзка кориандър (по желание)
смлян кимион
смлян кориандър
сладък червен пипер
хималайска сол

Начин на приготвянe

Накиснете нахута за 24 часа. След това прецедете и изплакнете добре. Копривата също измийте добре и попарете за минута две във вряща вода и извадете. В кухненски процесор, чопър или мощен блендер или смелете накиснатия нахут, попарената коприва и зелените подправки до сравнително еднородна смес с гъстота на картофено пюре. Ако сместа е твърде рохкава и суха може да добавите малко от бульона на копривата, друг зеленчуков бульон или вода, но внимавайте да не стане сместа твърде рядка. След това добавете подправките и солта и разбъркайте добре. От сместа оформете малки топчести кюфтенца, наредете в тава с хартия за печене на дъното и печете в предварително загрята до 180 фурна за около 30-40 минути в зависимост от големината на кюфтетата.

Mоже да замените копривата със спанак или друго зеленолистно. A извън сезона на прясната коприва, може да използвате коприва на прах, но в намалено количество.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц