Коктейл от пиле



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Пилето се почиства от костите, изстудява се, ако е топло, и се нарязва на дребни кубчета. Доматеното пюре се разрежда с киселото мляко и се смесва с майонезата. Към получената смес се прибавят половината от маслините (почистени от костилките и ситно нарязани), горчицата, черният пипер и солта. В определените чаши за коктейла се поставят последователно салатените листа (разрязани на 2 или 3 части в зависимост от големината им, така че да излизат до 3-4 см над ръба на чашата), половината от полагаемото се количество месо, част от майонезената смес, останалото нарязано месо и останалата майонезена смес. Коктейлът се гарнира с късче от бялото месо, стерилизирана краставичка, кръгчета домат, маслина и листче магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп