




Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг. Добавяме постепенно захарта, брашното, кокоса, бакпулвера и лимоновия сок. Изсипваме сместа в тава с размери 26 см, предварително покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса около 20 минути. Горещият блат залейте с 300 мл топло мляко, в което сте добавили 2 супени лъжици захар.
Приготвяне на крема:
От млякото отделяме 200 мл за разтваряне на пудинга останалите 600 мл мляко слагаме да се сварят. Разбиват се жълтъците със захарта, добавят се брашното, пудингът и отделеното мляко. В горещото мляко сипваме на струйка сместа, като бъркаме непрекъснато. Получава се гъст крем, който се оставя да изстине напълно. Отделно разбиваме 250 г меко масло със 150 грама пудра захар. При така получения пухкав крем добавяме по малко от вече изстиналия яйчен. С готовия крем намазваме цялата торта и я оставяме да стегне, след което я декорираме с бял шоколад и кокосови стърготини по желание.
Да ви е сладко!
