Козуначен пудинг

Козуначен пудинг Лакомник
Козуначен пудинг
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 малък козунак или 4 козуначени кифли

6 с.л. сладко от горски плодове

4 с.л. кафява захар

2 ч.ч. стафиди или сушени плодове по избор, накиснати в 30 мл ром

За крема

4 жълтъка

4 с.л. захар

600 мл прясно мляко

20 мл портокалов или друг вид ликьор

Начин на приготвянe

Сложете млякото за крема да заври. Разбийте жълтъците със захарта. Врящото мляко сипете върху жълтъците при непрекъснато разбиване. Яйчният крем върнете на огъня, като бъркате непрекъснато. Намалете огъня. Внимавайте да не заври сместа и да се пресече. Когато кремът започне да покрива обратната страна на лъжицата, значи е готов. Свалете от котлона и прибавете ликьорът.

Нарежете козунакът на тънки резенчета. На дъното на тавичка сложете сладкото. Отгоре редете ред козунак, ред сушени плодове, отново ред козунак. Отгоре поръсете също плодове. Залейте с готовия крем и оставете настрана за 10 минути.

Загрейте фурната на 180°С. Поставете тавичката с пудинга в по-голяма тава и налейте в нея вода до 2/3 от ръба на тавичката с пудинга. Долейте върху пудинга малко крем и поръсете кафява захар. Печете 10 минути и намалете фурната на 160 градуса. Почете още 10 минути.

 

*Тази рецепта ви осигурява чудесен начин да оползотворите изостаналите козунаци след Великден.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц