Козуначен венец

Майсторска рецепта за богата празнична трапеза от наша читателка


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Замесва се меко тесто, оставя се да поотпочине, като се оставя част от мазнината. След това топваме ръцете в мазнината и непрекъснато доомесваме. За да се получат конци, е необходимо мазнината да не се слага изведнъж. Получава се лепкаво тесто. Разделяме тестото на 3 части. Всяка разпъваме върху мазен плот на правоъгълна кора. Поръсваме със стафиди, орехи и парченца локум. Загъваме ги от двата края, усукваме и сплитаме на плитка. В средата слагаме купичка, която е намазана с мазнина отвътре и отвън. Оставяме пак да втаса, поръсваме със захар и филирани бадеми. Печем във фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп