Козуначен венец

Майсторска рецепта за богата празнична трапеза от наша читателка


Начин на приготвянe
Замесва се меко тесто, оставя се да поотпочине, като се оставя част от мазнината. След това топваме ръцете в мазнината и непрекъснато доомесваме. За да се получат конци, е необходимо мазнината да не се слага изведнъж. Получава се лепкаво тесто. Разделяме тестото на 3 части. Всяка разпъваме върху мазен плот на правоъгълна кора. Поръсваме със стафиди, орехи и парченца локум. Загъваме ги от двата края, усукваме и сплитаме на плитка. В средата слагаме купичка, която е намазана с мазнина отвътре и отвън. Оставяме пак да втаса, поръсваме със захар и филирани бадеми. Печем във фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп