Кнедли с кайма



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Хлябът без кората се нарязва на кубчета и се запича във фурната. От брашното, млякото, 1 щипка сол, запечените хлебчета, маслото и магданоза се омесва тесто. След като се омеси добре, се оставя да отлежи 10 мин. Каймата и ситно нарязаният лук се задушават в маслото и бульона. Посолява се и се подправя черен пипер на вкус, сваля се от огъня и се разбърква с галетата и ситно нарязания чесън. Тестото се разделя на 8-12 части, оформят се питки и във всяка от тях се разпределя плънката. От питките с мокра ръка се оформят кнедли, пускат се в кипяща подсолена вода и се варят 10-15 мин, докато изплуват. Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с горещо масло, разбъркано с галетата. Поднасят се поръсени с настърган кашкавал.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп