Класическо Рататуи
Традиционно безмесно френско ястие
Приготвяне
40 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжаните, тиквичките и чушките се измиват, почистват и се нарязват на филийки. Патладжаните се запържват леко от двете страни, след което се изваждат, поръсват се със сол и черен пипер, а в същата мазнина се изпържват последователно тиквичките и чушките, които след това също се поръсват със сол и черен пипер. Отделно се запържва нарязания на дребно лук за около 5 минути, добавят се нарязаните на кубчета домати и запържените зеленчуци. Разбърква се внимателно, добавя се дафиновия лист и мащерката и се оставя да се задушава на бавен огън за около 30 минути. Накрая се добавя счуканият чесън и се доовкусява със сол и черен пипер ако има нужда. Готовото ястие се сервира топло.
Добър апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп