Киш със спанак и сирене

Киш със спанак и сирене Лакомник

Полезно и питателно хапване за всеки ден

Киш със спанак и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук

200 г спанак

4 яйца

1/2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

сол

черен пипер

лют червен пипер (по желание)

1 1/3 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. сирене

олио или масло

Начин на приготвянe

Загрява се фурната до 200С градуса. Задушава се нарязания на кубчета лук с малко мазнина на средно-висока температура, докато стане полупрозрачен и мек. Добавя се нарязания спанак и се готви докато омекне. Сваля се от котлона и се оставя да поизстине. В голяма купа се смесват яйцата, брашното и бакпулвера и се бърка до получаване на гладка смес. По желание се овкусява със сол, черен и лют червен пипер. Добавя се млякото, разбърква се и се добавя спаначената смес. Разбърква се отново и се изсипва в намазнена тавичка или форма за киш или пай (диаметър около 24 см). Поръсва се с натрошеното сирене и се пече 25-30 минути, или докато центъра се втвърди и външния ръб стане златисто-кафяв.

Още по темата
Още по темата
Киш "Лорен"
  Брашното се смесва с щипка сол, добавя се маслото, нарязано на дребни кубчета и се разбива с миксер като след около 15-20 секунди се добавя постепенно вода до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц