Кифлички с мармалад

Кифлички с мармалад Лакомник
Кифлички с мармалад
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца (един жълтък се оставя за намазване)

1/2 л прясно мляко

250 г свинска мас

3 с.л. захар

1 с.л. сол

кубче мая

1 кг брашно

мармалад

Начин на приготвянe

Маята се забърква в чаша с малко от млякото, една лъжица захар и малко брашно. Като бухне се омесва с останалите продукти, без мармалада и единия жълтък, който е за намазване. Омесва се меко тесто. Втасва докато удвои обема си.

Тестото се разделя на 6-7 топки. Всяка топка се разточва поотделно на кора с дебелина около половин сантиметър и се оформят триъгълници. На всеки триъгълник в основата се поставя малко мармалад. Колкото е по-гъст е по-добре за да не се разтича. Кифлите се завиват от широката част към върха на триъгълниците. Намазват се с жълтък, поръсват се с малко захар и се пекат на 200 градуса около 20 минути.

Плънката може да бъде и по желание. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц