Кифлички с мармалад
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Кифлички с мармалад](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_e0c32fa8a64e34c760644036f37a180e.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
90 минути
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
10
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Маята се забърква в чаша с малко от млякото, една лъжица захар и малко брашно. Като бухне се омесва с останалите продукти, без мармалада и единия жълтък, който е за намазване. Омесва се меко тесто. Втасва докато удвои обема си.
Тестото се разделя на 6-7 топки. Всяка топка се разточва поотделно на кора с дебелина около половин сантиметър и се оформят триъгълници. На всеки триъгълник в основата се поставя малко мармалад. Колкото е по-гъст е по-добре за да не се разтича. Кифлите се завиват от широката част към върха на триъгълниците. Намазват се с жълтък, поръсват се с малко захар и се пекат на 200 градуса около 20 минути.
Плънката може да бъде и по желание.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп