Кифлички с мармалад
Приготвяне
90 минути
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се забърква в чаша с малко от млякото, една лъжица захар и малко брашно. Като бухне се омесва с останалите продукти, без мармалада и единия жълтък, който е за намазване. Омесва се меко тесто. Втасва докато удвои обема си.
Тестото се разделя на 6-7 топки. Всяка топка се разточва поотделно на кора с дебелина около половин сантиметър и се оформят триъгълници. На всеки триъгълник в основата се поставя малко мармалад. Колкото е по-гъст е по-добре за да не се разтича. Кифлите се завиват от широката част към върха на триъгълниците. Намазват се с жълтък, поръсват се с малко захар и се пекат на 200 градуса около 20 минути.
Плънката може да бъде и по желание.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп