




Загряваме водата и към нея прибавяме маята със захарта и капките оцет. Прибавяме яйцето и започваме да прибавяме по малко брашно. Измесваме добре тестото и ако е необходимо, се прибавя още брашно. Тестото се накъсва на топчета, горе-долу еднакви по големина, които се разточват на кръг с диаметър 25 см, който се разделя на 4 триъгълника, които се намазват с мазнина, след това с кетчуп или лютеница.
Плънката:
Продуктите се нарязват на малки кубчета, поставят се в намазаните триъгълници в по-широкия край и се навиват на кифлички. След като са готови, се оставя да втасат около 1 час и 30 мин. След това се намазват с мазнина или майонеза отгоре, поръсват се с настърган кашкавал и чубрица. Пекат се до кулинарна готовност, докато кифличките придобият златист цвят.
Стават като затворена пица.
