Китайски торбички с кайма на пара

Китайски торбички с кайма на пара Лакомник
Китайски торбички с кайма на пара
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

1 ч.л. сол

250 мл студена вода

500 г свинска кайма

1 с.л. соев сос

1/2 ч.л. оризов или ябълков оцет

1 ч.л. настърган пресен джинджифил

1 ч.л. сусамово олио

2 с.л. фъстъчено или слънчогледово олио

За салатата:

500 г моркови

1 ч.л. сол

2 с.л. лучени кълнове или ситно нарязан пресен лук

4 с.л. соеви кълнове

1 с.л. пресен кориандър или магданоз, нарязан ситно

1/2 ч.л. сусамово олио

2 с.л. слънчогледово олио

1 щипка лют червен пипер

1 скилидка чесън, ситно нарязана

1 ч.л. захар

1 ч.л. оризов или ябълков оцет

сол на вкус

Начин на приготвянe

Брашното се пресява, разбърква се със солта и се обърква на тесто с водата. Оставя се да почине 15 минути и се меси 5 минути до твърдо еластично тесто. Оставя се да почине 10 минути. Месото се обърква със соевия сос, оцета, джинджифила, сусамовото и фъстъченото олио.

Тестото се разделя на топки по 15 г, които се сплескват с ръце и се разточват на кръгове с диаметър 8 см. В средата на всеки кръг се слага по 1 с.л. от пълнежа и краищата се събират към върха, като се прищипват така, че да се получат плисета. Между тях в центъра трябва да остане малка дупчица. Пелмените се слагат в кошница за варене на пара и се оставят за 15 минути.

Морковите за салатата се нарязват на дълги тънки ивици с белачка за зеленчуци. Поръсват се със солта, разбъркват се и се оставят да постоят 15 минути. Измиват се в гевгир под течаща вода. Морковите се разбъркват с кориандъра, лучените и соевите кълнове. Смесват се сусамовото, слънчогледовото олио, лютият пипер, чесънът, захарта, оцетът и сол на вкус и се залива салатата. Всичко се разбърква и се поднася като гарнитура към торбичките.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц