




Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с малко мазнина 12-те чашки за кексчетата или сложете хартиени кошнички в тях. Сложете боровинките в подходящ съд и ги поръсете с една лъжица брашно. Ако използвате индивидуално замразени боровинки може да ги добавите замразени, но трябва да увеличите време за печене. Ако имат много снежинки, хубаво е да ги размразите малко и да отцедите излишната вода. В голяма купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта. В трети съд разбъркайте яйцето, сметаната и киселото мляко, в която сте добавили содата
Прибавяте захарта и пак добре разбърквате. Добавяте течната смес към брашното и бъркате. Ще се получи не особено гладка смес, но не се притеснявайте.
Изсипвате и боровинките, добре овъргаляни в брашното и размесвате леко докато се разпределят равномерно. Напълнете чашките до 2/3. Печете по средата на фурната около 20 минути или докато станат златисти.
