Кекс „Шоко”

Кекс „Шоко” Лакомник
Кекс „Шоко”
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. и 1/2 ч.ч. какао

3 ч.ч. брашно

2 ч.ч. захар

2 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела

2 ч.ч. студено сварено кафе

1/3 ч.ч. олио

2 с.л. ябълков оцет

2 ч.л. ванилова есенния

1/2 ч.ч. шоколад, настърган

1/2 ч.л. олио за глазурата

Начин на приготвянe

Намазнете кексова форма и я поръсете 1 с.л. какао. В голяма купа смесете брашното, захарта, содата, солта, канелата и останалото какао. В друга купа смесете кафето, оцета и ваниловата есенция. Прибавете към сухите продукти и бъркайте до пълно смесване. Изсипете тестото в тавичката.

Печете на 180 градуса около 40 минути в предварително загрята фурна като проверявате готовността със суха клечка. Охладете около 10 минути преди да извадите кекса от формата. Преместете го на метална скара до пълно изстиване.

В микровълнова фурна или на водна баня разтопете шоколада с олиото. Бъркайте докато се смесят добре. Поръсете върху кекса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц