Кекс „Шоко”



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Намазнете кексова форма и я поръсете 1 с.л. какао. В голяма купа смесете брашното, захарта, содата, солта, канелата и останалото какао. В друга купа смесете кафето, оцета и ваниловата есенция. Прибавете към сухите продукти и бъркайте до пълно смесване. Изсипете тестото в тавичката.
Печете на 180 градуса около 40 минути в предварително загрята фурна като проверявате готовността със суха клечка. Охладете около 10 минути преди да извадите кекса от формата. Преместете го на метална скара до пълно изстиване.
В микровълнова фурна или на водна баня разтопете шоколада с олиото. Бъркайте докато се смесят добре. Поръсете върху кекса.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп