Кебап от дивеч

Кебап от дивеч Лакомник
Кебап от дивеч
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа и 30 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г месо без кости от едър дивеч

200 г домашна наденица

200 г пушени гърди

2-3 глави лук

2 моркова

1 резен корен керевиз

1 ч.ч. вино

2-3 с.л. растително масло

2 ч.л. горчица

1 с.л. доматено пюре

1 скилидка чесън

7-8 зърна черен пипер

3 с.л. готварска сметана

2 листа дафинов лист

магданоз на вкус

джоджен на вкус

копър на вкус

червен пипер на вкус

сол

оцет на вкус

Начин на приготвянe

Приготвя се марината от виното, оцета, горчицата, растителното масло, ситно нарязания лук и сол. Настъргват се морковите и керевизът на ренде. Месото, нарязано на порции, се натрива с едро счуканите черен пипер и чесън, слага се в емайлиран или порцеланов съд, залива се с приготвената марината, наръсва се с настърганите моркови и керевиз, както и със смес от магданоз, копър и джоджен и се оставя на хладно място поне за 1 нощ.

На другия ден месото се шпикова с нарязаните на ивички пушени гърди, а наденицата се нарязва на малки парченца. Изваждат се от маринатата и зеленчуковите съставки и се отцеждат. В средата на тавичка, намазана с растително масло, се оформя купчинка от месото, наденицата и зеленчука. Ястието се пече в гореща фурна – 220 градуса около 2 часа, като от време на време се залива с по 1-2 с.л. от маринатата. След изваждането от фурната сосът на ястието се изцежда и се застройва със сметаната и доматеното пюре, посолява се, подправя се с 1 ч.л. карамелизирана захар и без да се кипва, се изсипва в съд за сос.

Като добавка към ястието се поднасят сварени или пържени картофи, задушен ориз и салата според сезона.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц