Приготвя се марината от виното, оцета, горчицата, растителното масло, ситно нарязания лук и сол. Настъргват се морковите и керевизът на ренде. Месото, нарязано на порции, се натрива с едро счуканите черен пипер и чесън, слага се в емайлиран или порцеланов съд, залива се с приготвената марината, наръсва се с настърганите моркови и керевиз, както и със смес от магданоз, копър и джоджен и се оставя на хладно място поне за 1 нощ.
На другия ден месото се шпикова с нарязаните на ивички пушени гърди, а наденицата се нарязва на малки парченца. Изваждат се от маринатата и зеленчуковите съставки и се отцеждат. В средата на тавичка, намазана с растително масло, се оформя купчинка от месото, наденицата и зеленчука. Ястието се пече в гореща фурна – 220 градуса около 2 часа, като от време на време се залива с по 1-2 с.л. от маринатата. След изваждането от фурната сосът на ястието се изцежда и се застройва със сметаната и доматеното пюре, посолява се, подправя се с 1 ч.л. карамелизирана захар и без да се кипва, се изсипва в съд за сос.
Като добавка към ястието се поднасят сварени или пържени картофи, задушен ориз и салата според сезона.