Кашкавалки

Кашкавалки Лакомник

Неустоимо вкусни, пухкави и меки

Кашкавалки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг. брашно

2 яйца без 1 жълтък /който ще използваме за намазвне отгоре кашкавалките/

4 с.л. олио

1 кофичка кисело млеко

мая колко кибритена кутия разтворена в 1 кафена чашка вода

500 гр.кашкавал рендосан

1/2  пакет масло

Начин на приготвянe

Разтваряме маята в топла вода с 1 с.л. захар. Пресяваме брашното и прибавяме олио, разбитото яйце, и кисело млеко. Прибавяме и втасалата мая и замесваме тестото.Омесваме го хубаво. Разделяме на 3 парчета. Всички парчета разточваме на еднаква големина. Намазваме едната кора с масло и рендосан кашкавал. Върху нея слагаве втората кора намазана с масло и кашкавал и отгоре третата кора с масло и кашкавал. Режем корите на 12 парчета и ги навиваме от широката страна към тясната. Намазваме ги с разбит жълтък с 1 с.л. вода. Намазваме тава с олио и нареждаме кашкавалките. Оставаме да втасат за 30 мин. или в загрята фурна на 50 гр. Когато изпълнат тепсията печем в загрята фурна на 180 гр. за 30 мин.

Още по темата
Още по темата
Сиренки
Смесете изварата, яйцето, 1 с.л. захар, ванилията, брашното и замесете тесто. Оформете топчета и ги запържете до златисто. Загрейте сметаната, прясното мляко и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц