Кашкавалена супа

Апетитна питателна супа за обяд или вечеря


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете лука на ситно и го задушете в разтопеното масло. Овкусете със сол и черен пипер и залейте с бульона. Оставете да ври 5-10 минути. Постепенно към супата се прибавя настъргания кашкавал и се бърка, докато се разтопи напълно. Разтворете в купа нишестето с млякото. Сместа се сипва на тънка струйка към готовата супа и се разбърква. След като кипне, се оставя да поври 2-3 минути, като периодично се разбърква. Поднесете с крутони и лъжичка сметана.
Още по темата

В тенджера загрейте мазнината и задушете лука. Към него добавете нарязаният бекон. Нарежете картофите на малки парчета и ги сложете към, бекона и лука. След около...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп