Качамачена пица със сирена

Качамачена пица със сирена Лакомник
Качамачена пица със сирена
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
8
Автор
Петя Петкова
Лакомник Необходими продукти

3 глави лук

около 1 л. вода

200 мл прясно мляко

1-3 кубчета зеленчуков бульон

200 г царевично брашно

100 г рендосан пармезан

80 г сушени мариновани домати

сол на вкус

1 с.л. риган

За поръсване:

100 г зрял кашкавал

200 г моцарела

1-2 с.л. риган

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Обеленият лук се нарязва на две по дължина и всяка половина се нарязва също на две. Режат се тънки полурезенчета, които се изпържват с малко сол до сладост. Водата и млякото кипват с бульоните. Прибавят се солта и царевичното брашно. Къкри 20-30 мин. до получаване на много гъста каша. Бърка се, за да не залепне.

Добавят се изпърженият лук, пармезанът, нарязаните на дребно домати и 1 с.л. риган. Разбърква се и се изсипва в предварително намазана с олио продълговата форма за кес с дължина 30 см. Оставя се на студено едно денонощие.

Качамакът се обръща внимателно, режат се парчета с дебелина около 2 см. Нареждат се в намаслена тефлонова тава.

Пече се в предварително затоплена на 200 градуса фурна за 10-15 мин. Изважда се и отгоре се нареждат нарязаната филийка моцарела, рендосаният кашкавал. Подправя се със сол, черен пипер и риган и се пече още 10 мин. на 180 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц