В семейството на актьора Михаил Билалов се приготвя интернационална кухня. Причината е, че половинката му Санае е японка.
Необходими продукти:
350-400 г картофи
7 с.л. с връх бяло брашно
сол
4 глави кромид лук
2 с.л. олио
100 г сирене
2 с.л. прясно краве масло
Начин на приготвяне:
Обелените картофи нарязвам на филийки. Слагам ги в съд и наливам вода да ги покрие около 5 мм. Варят се и когато са готови, посипвам отгоре равномерно брашното. Без да разбърквам правя 5-6 отвора в които посипвам сол на вкус. Оставям 6 мин., докато се свари и то. Свалям от котлона. С дървена лъжица започвам да претривам сместа, докато бучките брашно се разбият и стане гладка. В 2 лъжици олио изпържвам до златисто нарязания на полумесеци лук. Разстилам го равномерно на дъното на тавичка. Отгоре заливам с картофено-брашняната смес. Заравнявам. Препържвам маслото и заливам. Натрошавам сиренето. Пека във фурната на 200 градуса до зачервяване. Изваждам леко да изстине и режа на порции. Сервирам с купичка кисело мляко.