Катми
Приготвяне
45 минути
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В купичка със 100 мл хладко мляко разтваряме маята, като прибавяме захарта и солта. Оставяме да престои около 20 минути да шупне. В друг съд пресяваме брашното и постепенно прибавяме останалото мляко, като бъркаме непрекъснато, добавяме разтворената мая, бъркаме, докато се получи еднородна смес, оставяме да престои малко. Загряваме тиган за палачинки, намазваме с олио. С черпак гребваме от сместа и с въртеливо движение на тигана разпределяме тестото. Когото започнат да се образуват шупли, катмата се обръща да се изпече от другата страна и така - до изчерпване на сместа. Готовите катми се поднасят със сладко или сирене. Надявам се да ви е харесала моята рецепта.
Пожелавам ви добър апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп