Катми

Катми Лакомник
Катми
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
5
Автор
Зоя Драгомирова, Радомир
Лакомник Необходими продукти

400 г брашно
500 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
щипка сол

Начин на приготвянe

В купичка със 100 мл хладко мляко разтваряме маята, като прибавяме захарта и солта. Оставяме да престои около 20 минути да шупне. В друг съд пресяваме брашното и постепенно прибавяме останалото мляко, като бъркаме непрекъснато, добавяме разтворената мая, бъркаме, докато се получи еднородна смес, оставяме да престои малко. Загряваме тиган за палачинки, намазваме с олио. С черпак гребваме от сместа и с въртеливо движение на тигана разпределяме тестото. Когото започнат да се образуват шупли, катмата се обръща да се изпече от другата страна и така - до изчерпване на сместа. Готовите катми се поднасят със сладко или сирене. Надявам се да ви е харесала моята рецепта.

Пожелавам ви добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц