Касапски кебап
Приготвяне
2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете шилешкото месо и дреболиите на дребно и ги оставете 3-4 часа на хладно в маринатата, приготвена от нарязаните на ситно лук, магданоз, джоджен, черен пипер, сол и част от виното. След това изсипете в пръстен гювеч, сложете маслото, долейте останалото вино, поръсете с червен пипер, захлупете с капак и задушете на фурна. След като месото поомекне, ястието се запича без капак. Накрая се залива с млякото, яйцата и по желание - с лимоновия сок.
Същото ястие може да се приготви и в гювечета, като всяка порция се залива с млечната смес, разпределена поравно.
Още по темата
Смесете всички съставки и замесете докато заприлича на лепкаво тесто. Оформете шиш кебап, който да е плосък и набодете на шишчета. Замразете ги за 20 минути във...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп