Картофено руло с лапад
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сваряваме необелените картофи, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Лападът се бланшира, отцежда се и се нарязва на ситно, добавя се към картофите. Слагаме едно сурово яйце, 20 г меко масло, брашно, сол на вкус и черен пипер. Омесваме добре, разстиламе на правоъгълник върху хартия. Отгоре се нареждат двете сварени яйца цели, но може и разрязани на две. Завиваме на руло и поставяме в намаслена тавичка. Отгоре рулото се полива с малко разтопено масло и се поръсва с настърган кашкавал. Запичаме в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме с подлучено кисело мляко или със салата.
Добър апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп