Картофено руло с гъби
Приготвяне
1 час
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Прави се картофено тесто със сварени и намачкани като за пюре картофи, 3 яйца, 3 с.л. брашно и сол. Това тесто се омесва с ръка и се разстила в правоъгълна форма върху кърпа. Половината от кашкавала се поръсва върху пласта картофи (дебел около 1-2 см). Прави се плънка от запържените в масло 250 г нарязани гъби, сол, лук, черен пипер. Слага се в средата на блата от картофеното тесто, с помощта на кърпата се навива руло и се премества в тава. Разтопява се малко масло и се залива рулото, като преди това се правят малки прорези с вилица отгоре на рулото. След това се поръсва с галетата и се пече 10 мин в загрята фурна. Когато се извади, се поръсва с останалия кашкавал и се слага във фурната, за да се разтопи кашкавалът.
Много е вкусно!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп