Картофено пюре по селски
За деца над 12 месеца
Приготвяне
40 минути
Порции
3
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сложете картофите в тенджера с вряща вода за 10 минути. Отцедете и ги върнете в празна тенджера. Разбъркайте ги на много слаб огън, докато течността от тях се изпари. Свалете съда от котлона, похлупете и поддържайте картофите топли. В силно загрят тиган с незалепващо покритие запържете парчетата пуешка шунка и лука около 7 минути. Разбъркайте вътре и мащерката. Междувременно сипете прясното мляко и маслото в умерено загрята малка тенджера и изчакайте маслото да се разтопи, а млякото да започне да кипи. Сипете и картофите. Добавете черен пипер на вкус и пасирайте с преса за картофи. Оставете пюрето леко на бучки. Разбъркайте в него зеления лук. Сложете отгоре шунката и лука и сервирайте.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп