Картофено агне, пълнено с кайма



Приготвяне
2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме, докато станат на пюре. Разстиламе пюрето в тава. В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките, зелената чушка, рендосания морков и подправките. Щом се изпържи каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре. Оформяме тялото на агнето, като каймата трябва да остане завита в пюрето. Правим глава, уши и опашка.
За очи – маслините, език – червена чушка, ноздри – маслина. Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути. Щом изстин е, го поръсваме с рендосано сирене.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп