




За тестото:
Намаслете голяма купа и я отстранете. Картофите сварете в 1 1/2 ч.ч. вода на средно силен огън около 15 минути. Намачкайте картофите щом са готови с 3/4 ч.ч. от тази, в която са варени. Разбъркайте млякото, захарта, маслото и солта към картофената смес и оставете да се охлади на стайна температура. Добавете маята и бъркайте, за да се разтвори. Добавяйте на части брашното като бъркате, докато се получи тесто. Преместете тестото на чист плот, леко набрашнен. Месете докато в тестото се получат шупли. Оформете го на топка, поставете го в купа, покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса за час.
Оформяне
Загрейте фурната на 150 градуса. Покрийте форма за мъфини с мазнина. Разделете 60 еднакви малки топчици. Сложете във всяка формичка за кексчета - по 3 топчици. Оставете съда, покрит с кърпа, докато удвои размера си. Печете докато хлябът е готов, около 30 минути.
