Картофена полента
Приготвяне
45 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се сваряват и се обелват. Маслото се разбива с жълтъците, настъргания кашкавал и се прибавя към леко охладените и намачкани картофи. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към сместа. Омесва се с помощта на малко брашно тестото. Върху памучна кърпа се слага тестото и се навива на руло. Увива се кърпата и се завързват двата й края. Поставя се в съд с вряща солена вода и се вари на не много силен огън 15 минути. Изважда се полентата, оставя се малко да изстине и след това се развива кърпата. Нарязва се на филии и се залива с горещо масло.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп