Картофена палачинки със спанак и рикота
Приготвяне
30 минути
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Рендосайте картофа на едро ренде и го сложете в купа със студена вода, оставете го за 10 минути. Изцедете водата и подсушете добре картофа. През това време в голяма купа смесете спанака, рикотата, яйцето, пармезана и подправете със сол и черен пипер. Добавете към тях картофа и смесете добре продуктите.
В тиган загрейте растително масло на средна температура и с помощта на лъжица или черпак изсипете картофената смес в загрятата мазнина. Пържете до златисто за около 4-5 минути от всяка страна. След това извадете картофената палачинка върху хартия, за да се изцеди мазнината. Сервирайте палачинки топли.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп