За деца над 12 месеца
Загрейте зехтина в голяма тенджера на умерен огън. Добавете праза, лука и 175 мл от бульона и разбъркайте. Покрийте съда и задушавайте 10 минути или докато зеленчуците омекнат, но без да покафенеят, разбърквайте често. Прибавете картофите и разбъркайте. Изсипете в съда половината от останалия бульон и го оставете да заври. Варете на тих огън 15-20 минути или докато картофите омекнат, като оставите капака леко отхлупен. Свалете съда от котлона. Прехвърлете съдържанието в кухненски робот и пасирайте до получаване на много гладко пюре. Изсипете в тенджерата останалия бульон. Прибавете зеленчуковото пюре и оставете супата да ври на тих огън, като разбърквате непрекъснато. Овкусете с белия пипер. Свалете съда от котлона, прибавете мекото сирене и разбъркайте.