Картофен пай

Картофен пай Лакомник
Картофен пай
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 сладки картофа

130 г масло, размекнато

1/4 ч.ч. захар

3/4 ч.ч. кафява захар

2 яйца, разбити

1 ч.л. ванилова есенция

1/2 ч.л. канела

1/8 ч.л. джинджифил

1/8 ч.л. индийско орехче

1/8 ч.л. бахар

1/2 ч.л. сол

3/4 ч.ч. прясно мляко

1 тестена кора (от готово тесто)

сладкарска сметана

Начин на приготвянe

Загрейте фурната 150 градуса. Изпечете картофите за час на хартия за печене. Оставете да се охладят. Махнете кожата и намачкайте.

Разбийте заедно захарта, маслото, кафявата захар докато станат на крем. Добавете яйцата и подправките. Разбийте с млякото и после добавете тази смес към картофите.

Разбийте всичко добре и после го сипете върху блата.

Печете около час и сервирайте топло. Добавете топинг от сладкарска сметана по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц