Карамелизирани ябълки с орехи

Невероятно предложение за десерт с вълшебен вкус


Начин на приготвянe
Ябълките се обелват и нарязват на ладии. От захарта, водата и маслото се приготвя крамелен сос, както за крем карамел. Взема се дълбок тиган с малко дъно. Първо се разтопява маслото, след което се слага захарта и водата докато се разтопи захарта без да загори. Добавя се канелата към соса. Резените ябълки се потапят в карамела докато е топъл и течен и един по един се овалват в смлените орехи. Подреждат се внимателно в чиния.
Още по темата

Махаме корите на портокалите, като махаме бялата им част и ги режем на колелца. Загряваме в тенджера на тих огън захарта с 2с.л. вода, докато се карамелизира....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп