Капама в сарма (стъпка по стъпка)
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Начукват се по 4 пилешки, телешки и свински пържоли.
Наръсват се със сол и черен пипер. Върху 4 големи листа от кисело зеле се нареждат една върху друга по една свинска, телешка и пилешка пържола.
Върху тях се нареждат парчета топено сирене и кисела краставичка (по желание кисели моркови на кръгчета). Навиват се като големи сарми и се нареждат в тава.
Заливат се със зелева чорба, 1 ч.ч. червено вино и 5-6 с.л. олио. Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Пекат се на 200 градуса 1 и 1/2 часа, след което фолиото се отстранява и се запичат до зачервяване.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп