Капама в сарма (стъпка по стъпка)

Капама в сарма (стъпка по стъпка) Лакомник
Капама в сарма (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Елена Моисеева
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки пържоли
4 телешки пържоли
4 свински пържоли
сол
черен пипер
зелеви листа
топено сирене
кис. краставички
зелева чорба
1 ч.ч. червено вино
5-6 с.л. олио

Начин на приготвянe

Начукват се по 4 пилешки, телешки и свински пържоли.

Наръсват се със сол и черен пипер. Върху 4 големи листа от кисело зеле се нареждат една върху друга по една свинска, телешка и пилешка пържола.

 

Върху тях се нареждат парчета топено сирене и кисела краставичка (по желание кисели моркови на кръгчета). Навиват се като големи сарми и се нареждат в тава.

 

Заливат се със зелева чорба, 1 ч.ч. червено вино и 5-6 с.л. олио. Тавата се покрива с алуминиево фолио.

 

 

Пекат се на 200 градуса 1 и 1/2 часа, след което фолиото се отстранява и се запичат до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц